slika

Kurs: Kako kreirati svoj podcast?

Postavljeno

Naučite kako da kreirate podcast, uz kompletan kurs koji obuhvata sve od kreiranja sadržaja, tehničkog snimanja i obrade audio zapisa do distribucije epizoda.

Podcast je audio forma sadržaja koja postoji još od 2006. godine, ali koja sve više dobija na značaju, kako u SAD-u, tako i širom celog sveta.

Da li vas zanima kako da kreirate svoj podcast?

Da li ste imali neke nedoumice koje su vas kočile da to počnete?

Ukoliko ste imalo razmišljali o tome da bi bilo kul, super, pozitivno i potrebno da budete kreator audio sadržaja a niste znali tačno kako da osmislite o čemu bi pričali, niste znali kako da to snimite i šta je sve potrebno da bi vaš sadržaj došao do slušalaca – potrudio sam se da vas „poguram“ u pravom smeru i odgovorim na većinu pitanja koja bi imali.

Kurs „Kako da kreiram podcast“ se sastoji iz četiri dela. SVAKI DEO SE MOŽE KUPITI I POSEBNO, a ukoliko kupite ceo kurs, imate popust!

  • Šta je podcast? – prvi deo kursa, koji je potpuno besplatan za sve zaintesovane i koji će vas naučiti šta je zapravo podcast (a šta nije podcast), kako se podcast sluša, ko sluša podcast i zašto.
  • Kako da kreirate sadržaj za podcast? – drugi deo kursa, koji se bavi temom kreiranja sadržaja. Preći ćete oblasti: šta je sve sadržaj, zašto se kreira, kako kreirati sadržaj za podcast, kako osmisliti i koje korake uraditi da biste bili sigurni da to radite na način koji je održiv i realan.
  • Kako da snimite podcast? – treći deo kursa, u kojem pričamo o opremi koja vam je potrebna za snimanje audio podcasta, od najminimalnije, do nešto profesionalnije, njenoj postavci, okruženju, snimanju podcasta, obradi audio fajla i čak i savetima za video verziju podcasta.
  • Kako da distribuirate podcast? – četvrti deo kursa, koji će vam pomoći da nakon što sve osmislite i snimite, to isto plasirate na Internet, podginete na audio hosting servise, povežete sa podcast distributerima i direktorijumima (iTunes, Spotify…), pa čak i dati neke savete kako da dođete do prve publike i šta da očekujete od opcija zarade od vašeg sadržaja.

Svi kursevi su dostupni preko Krojačeve škole, a možete ih pregledati samo klikom na dugme ispod ovog teksta. Takođe, svi polaznici plaćenih kurseva dobijaju opciju da budu deo zatvorene Fejsbuk grupe u kojoj mogu da vam podelim savete, odgovorim na bilo koje pitanje i lično vam pomognem oko realizacije vaše podcast ideje.

Naravno, ukoliko ste jedan od onih koga zanima samo da se fokusira na ono što najbolje radi i prepusti audio produkciju (ili bilo koji drugi deo kreiranja) podcasta nekome, možete pogledati usluge poslovne saradnje koje nudim u obliku konsaltinga, audio produkcije i administracije vašeg podcasta.